En historie om en bh

17 Sep

Endnu engang inspireret af Caitlin Moran, som jeg skal se i Den Sorte Diamant i dag, kommer der en lille historie, der faktisk har mast sig på i over 20 år, og som jeg, hver gang jeg, sammen med historiens midtpunkt, har fået en sjus for meget, vender tilbage til. På den lårklaskende-af-grin måde.

Bryster  er emnet for kapitel 4 i bogen: Giv mig en bh! Og her er et uddrag. Det skal lige nævnes, at Caitlins bryster, ifølge eget udsagn, her post unger og amning, ikke længere er hvad de engang var:

Resten af tiden har jeg min trofaste ven, fru bh, til at hjælpe mig. Åh bh. Jeg elsker dig! Du er lingeriækvivalenten til tomatketchup – alting er godt, så længe du er i nærheden. Med den rigtige bh kan man putte det, der er tilbage af ens bryster, derned – måske med hjælp fra en spade eller en kær ven – og så former den råmaterialet til to kønne kvindeklumper.

Og nu kommer min historie fra den gang for over 20 år siden, hvor jeg var en lille nyudsprunget (på alle fronter) 1.g’er. Mig og nogle veninder slentrede rundt i hovedgaden iført store, islandske strikketrøjer i 50 nuancer af brun. Håret var langt og løst, og vi smuttede på vanlig vis lige forbi salig Tøj og Sko.

På vej ud af butikken og tilbage mod gymnasiet eller videre til Matas eller andet, der ikke var en café, er der noget, der fanger min opmærksomhed. Sådan ud af øjenkrogen. Noget der flagrer eller bevæger sig et sted, der virker unaturligt, lige på grænsen til mit synsfelt. Og da jeg drejer hovedet en anelse for at se, hvad det kunne være, får jeg et chok af de større.

For i min venindes lysebrune islandske sweater, har der ganske enkelt hægtet sig en bh fast i siden eller lidt bagved. Et sted hvor hun ikke selv havde bemærket det. En bh fra bh-rodekassen i Tøj og Sko.

Og her gik vi. Out in the open. Teenagere lidt endnu. Iført giga bh hængende fra trøjen. Tyvstjålet og det hele. Men skidt. Skammen var så altoverskyggende, at en anholdelse for tyveri ville have været en lettelse.

Heldigvis gik bh’en hen og blev vendindens yndlings bh, der kunne det den skulle: Forme råmaterialet til to kønne kvindeklumper.

 

Endnu ingen kommentarer

Giv en kommentar