Status på Bogmarkedet: Totalt afreguleret.

27 May

I dag er bogmarkedet totalt afreguleret, og resultatet er monopolisering.

Det skriver Bjørn Bredal i Politkken.

Og jeg siger: That was like taking a bullet.

Jeg ved det jo godt. Bogmarkedet er afreguleret, og the winner takes it all. De store titler, de store forlag og de store boghandlere er ved at vinde.

G.dk er lukket pr 1. maj. Saxo er smuttet i momsly sammen med iBooks og hvem ellers? De fysiske boghandlere lider en frygtelig og langsom brevpapirs/kuglepensdruknedød. Amazon er formodentlig på vej, og vil give os det sidste dødsstød.

Men er det den rene elendighed? Og skal de skide bogpriser holdes kunstigt oppe i eksempelvis det første år, som Bjørn Bredal foreslår? For at støtte samfundet. Ikke bogbranchen, som han pointerer.

Hvad med alt det gode, der kommer sig af afreguleringen? Så som:

Virkelig gode bogpriser til kunderne. Også på de helt nye titler. En fantastisk e-bogslæser til alle (Kindle). Bøgerne væk fra leverpostejshylderne i Netto (den kombi giver mig kvalme). Langt bedre muligheder for selvudgiverne. De vil gerne på Amazon.dk. Helt nye og endnu ukendte muligheder for os, der plasker rundt i malstrømmen. Hvis vi altså tør og er lidt kreative.

Jeg er selv i vildrede. Hvad skal jeg satse på? Bloggen? Hvor kreativt er det? Kan man leve af det? Njaar, nok ikke på dansk, vel? Men man kan jo prøve…

Endnu ingen kommentarer

Giv en kommentar