Sommerhus 9

10 Aug

Min fredagsbog er i denne uge Vinternoter af Paul Auster. Den er god når man nærmer sig de 64… Der er på en måde flere ting man kan relatere til.

Han skriver som Paul Auster skriver, uanset om det er en roman eller en selvbiografi som Vinternoter. Og jeg aner ikke, hvad det er. Men det irriterer mig af og til, og andre gange elsker jeg det. Jeg er virkelig stor fan, og derfor er det interessant at læse om hans liv i New York, Paris og Brooklyn. Først uden og senere med Siri Hustvedt.

En ældre herre der er begejstret for det smukke ved tilfældigheder og sindssyge sammentræf. Og det har vi tilfælles. Udover vores begejstring for Siri. Og New York.

Forleden dag sad jeg i Hundested havn og kiggede ud over havnen og tænkte tilbage på min barndom, som jeg brugte en stor del af rundt omkring i landets havne. Og mens jeg sidder og tygger mig igennem en sildemad i varmen og kigger ud på den båd der netop kommer ind, er det at jeg kan genkende personen bag roret! Og så er det, helt Paul Austersk-usandsynligt, en fra min barndomshavn i Nykøbing F. Jeg skal spare Jer for detaljerne. Men jeg blev ret højrystet og begejstret i meget lang tid.

Og det blev så min helt egen første vinternote fra mig. (Gu er jeg da ej ved at blive 64, men det kan da godt føles sådan i ny og næ).

Follow on Bloglovin

Endnu ingen kommentarer

Giv en kommentar