BogApp Onsdag – begynderlæsning

15 Aug

Har jo lige været i sommerhus et par uger. Spændende på mange måder, og især på dyrefronten er jeg blevet udfordret.

Nå men, den sidste weekend ville min yngste datter på 6 år lige forsøge at læse et par ord i vores godnathistorie (Karla Superstjerne for tiden), og så var det som om hun gik amok. Jeg fortalte at man jo fint kunne lære at læse inden man skulle starte i skole. Ville jo ikke som sådan forsøge at holde hende tilbage, vel. Så hvis hun synes hun ville, så måtte hun da vældig gerne prøve at se, om hun kunne nå det på halvanden uge.

For høvlede, det var fantastisk. Vi kunne constance høre en lille stemme et eller anden sted i sommerhuset, der hakkede sig igennem noget Lydret Dingo.

Jeg har nemlig sådan noget virkelig begynder litt på iPad’en fra Gyldendal, som jeg prøvede af på hende, og hun var mildt sagt solgt.

BogApp’en hedder Jon og Max og den første er gratis. De næste koster normalt 36.00 kr pr stk men er lige her op til skolestart sat ned til 18.00 kr. Så Sofia har nu hakket sig igennem Jon og Max, Sif, Søs og Fido (som hun først læste som Sif, Søs og Fissi – gnæk, gnæk), og Sif og Søs får en bror.

Der er flere gode ting ved de her BogApps:

1. De er fedt illustrerede

2. De har verdens laveste Lix

3. Man kan klikke på et ord og nemt få læst kun det ene ord op og i øvrigt er det godt. Altså, det lyder rigtigt. Godt klippet sammen vil jeg tro? Det gør, at de små aldrig bliver stoppet i deres læseflow, hvis de altså når til det punkt.

4. Det virker. Min datter kan fandme næsten læse nu. Hun har i hvert fald fået den fornemmelse af, at det er sjovt, og at det kan gå vildt hurtigt, og at der sker noget.

 

Follow on Bloglovin

Endnu ingen kommentarer

Giv en kommentar