BogApp – Kessler og Zlatan

11 Jul

I dag har jeg valgt to bogapps ud, som ligner hinanden ret meget.

Det er begge biografier, begge med en kendt person fra sportens verden, og begge vistnok visuelt flotte og med masser af billeder af deres tatoveringer. Og så koster de 30.00 kr i App Store.

Biografien om Zlatan blev/er en kæmpe success som e-bog både i Sverige og i Danmark. Og som supplement fik forlaget designet en app fyldt med ekstramateriale om hovedpersonen. Egentlig mener jeg, at app’en indeholder hele biografien også, men jeg ser det personligt som et supplement. Og et fantastisk godt et af slagsen vel at mærke.

Der er videoer med interviews, de førnævnte tatoo fortællinger, geo stories (altså hvor du visuelt kan følge med i, hvor historierne og begivenhederne fandt sted).

Biografien om Kessler har jeg først hørt om i dag. Og den minder umiddelbart så meget om Zlatan app’en, at det var oplagt, at tage dem begge med i BogApp Onsdag.

App’en er udviklet af NonFriction Media og er delvist baseret på biografien om Kessler fra JP/Politikens Forlag.

Jeg synes det ser virkelig lækkert ud, og det er simpelthen oplagt at udarbejde biografi apps.

Jeg har forsøgt at forestille mig, hvor jeg selv ville have glæde af sådan en, for nej, jeg tror ikke jeg kommer til at kaste mig over en Zlatan eller Kessler app andet end helt professionelt. Og så kom jeg i tanker om Steve Jobs biografien, som jeg personligt synes er en af de bedste og mest interessante bøger jeg nogensinde har læst, og ihvertfald indenfor genren.

Jeg gad med garanti godt at have haft en app at gå om bord i lige efter biografien var læst færdig. Jeg kan huske, at jeg efterfølgende havde behov for at gense videoer af lanceringer og interviews, og havde jeg haft en app, der havde udvalgt det bedste, gjort det lækkert og præsenteret alt det, der nu er muligt i sådan en app, så havde jeg været glad. Og jeg tror faktisk også, at selve læseoplevelsen havde fået en ny dybde.

Trackbacks and Pingbacks

  1. Forside Torsdag – biografier | Berit Lund - July 12, 2012

    […] Se i øvrigt også blogindlægget fra BogApp Onsdag om biografi bogapps. […]

Giv en kommentar