Paul Auster og frue

14 Apr

12. maj skal jeg ind i Diamanten til foredrag med Paul Auster og Sigrid Hustvedt. Og lad mig bare sige det som det er; jeg glæder mig som om det var to rock stjerner. Jeg er ellers ikke sådan helt pjattet med at se forfatter programmer og lytte til oplæsninger. Vil hellere bare læse bogen og et par anmeldelser eller artikler, men det fungerer ikke for mig at se og lytte til en forfatter fortælle om bogen. Aner ikke hvorfor, og jeg er sandelig også villig til at gøre en undtagelse som når nu selveste Paul Auster kommer til landet.

Brooklyn Dårskab af Paul Auster Mandi Mørke af Paul Auster Sunset Park af Paul Auster

Så derfor forbereder jeg mig for tiden så tit jeg kan komme til det, ved at læse nogle af de Paul Auster romaner jeg har købt gennem årene, men som jeg ikke har fået læst. Og jeg er så glad for det. Jeg er netop blevet færdig med Brooklyn Dårskab som jeg blev meget positivt overrasket over. Det kunne jeg virkelig godt lide, og en enkelt passage har jeg sågar genlæst adskillige gange og gengivet i min BookSnobBlog her.

Nu er jeg gået i gang med Mand i mørke og det er ligeså godt. Er ikke nået så langt endnu, men det tegner godt, og det er skønt at læse noget der ikke har det fjerneste krimi eller spænding over sig, og hvor jeg kan glæde mig over formuleringerne igen og igen. Det er så rart for øjnene og hovedet. Og det kan, ligesom med musik og film, give kuldegysninger og noget der ligner tårer i øjnene.

Sunset Park s k a l jeg også nå, og jeg gad også godt lige at få læst den nyeste Sigrid Hustvedt: Sommeren uden mænd, der udkommer 23. april.

Sommeren Uden Mænd af Sigrid Hustvedt

Desværre kan man endnu ikke købe nogle af Per Kofods bøger som e-bog. Jeg tror det kommer, og jeg har sågar tilbudt at hjælpe, hvis det kan speede processen lidt op.

 

Endnu ingen kommentarer

Giv en kommentar