Speed reading

19 Sep

Har den her gamle post liggende, som af en eller anden grund ikke er publiceret. Det bliver den nu, og jeg  kommer med en fortsættelse i morgen:

Februar 2014:

Jeg læser meget. 24 bøger om året helst. Det er mit mål og det forsøger jeg at holde styr på ved hjælp af Goodreads reading challenge.

Men jeg ville gerne læse mere. Helst 36 bøger om året. Allerheslt 48 for at være helt ærlig. Nej allerallerhelst en hel bog om ugen. Halvdelen faglitteratur og halvdelen skønlitteratur.

Og forleden dag var der en, der fortalte mig, at den fejl mange begår, når de læser, er at de læser ordene højt inde i hovedet. Det vidste jeg godt, og ja, det gør jeg også selv. Ellers kan jeg ikke trække vejret bilder jeg mig selv ind.

Men han fortalte mig også, at hjernen er i stand til at opfatte ord langt hurtigere end vi tror. Lader man derfor blot øjet løbe hen over sætningerne, har hjernen højst sandsynligt opfattet mere end man tror.

Jeg har længe troet at sandsynligheden for, at jeg kan lære at læse hurtigt er ca. lige så stor som sandsynligheden er for at jeg kan lære at synge smukt.*

Men så hørte jeg om Spritz.

Hvis du Googler det, er det første der sker noget med alkohol. Du skal prøve at komme videre og vælge dét Spritz der handler om at læse hurtigt. Eller kigge med her:

Lige nu har jeg det som om at Spritz ikke bare er det nye sort. Det er nærmere det nye Gutenberg. Game changer.

http://www.spritzinc.com/blog/

 

 

 

 

 

* Kender du mig ikke, skal du vide at den er lig nul.

Endnu ingen kommentarer

Giv en kommentar