Social Fredag – hype

31 Aug

Det er en stor dag i dag for bogmarkedet. Følger man bare en smule med, vil man vide, at det er i dag den længe ventede Fifty Shades of Grey udkommer på dansk. Og det er stort, fordi det er en bog, der har solgt hurtigere end nogen anden bog nogensinde før. Selv hurtigere end Harry Potter.

Og det er stort, fordi det nok er den titel, der har været årsag til at hele den litterære erotiske bølge er sat igang. Både i Danmark og internationalt.

Det kan man mene om, hvad man vil.

Og selve bogen Fifty Shades of Grey kan man mene om, hvad man vil.

Ligegyldigt for min pointe her er det, at jeg endnu ikke har hørt eller læst (eller tænkt!) et eneste positivt ord om den. Alle uden undtagelse synes den er elendig. Samtlige bloggere har fået et eksemplar tilsendt og er efterfølgende enige om, at det mindst kræver evig medicinering af kronisk øjenkatar.

Jesus!

Min pointe med dagens skrivelse her er faktisk at se lidt på den fuldstændig fantastiske hype, der er skabt fra forlaget Rosinantes side.

Det er en hype, der er pisket op med verdens største megafon og klart med den tanke i baghovedet, at dårlig omtale også er helt legitim pr.

Jeg er ikke en blogger, der bliver overdynget med gratis litteratur og eksemplarer til at dele ud til vinderne af alverdens konkurrencer.

Men sørme om jeg ikke fik tilsendt lige netop denne bog med posten. Og ikke nok med det. Den kom også i en virkelig fin sort æske og med et personligt brev i fra Mette Holbæk. Og sidst men ikke  mindst fik jeg tilsendt e-bogen, da jeg klagede over at jeg ikke kunne få proppet de 600 siders papir ind i min Kindle.

Som ugerne er gået fra vi alle modtog anmeldereksemplaret, har den ene blogger været ude med riven efter den anden. I aviserne er der blevet skrevet om fænomenet, e-bogen har ligget klar til forudbestilling i evigheder (og ja, jeg har allerede solgt flere inden udgivelsesdatoen), hjemmesiden for bogen vibrerer med videoklip og igen, Mette Holbæk (tidligere ejer af forlaget Pretty Ink der nu er under Rosinante) har været flittig i sine Facebook opdateringer om alt hvad der kunne skrives om bogens personer, mulige kandidater til hovedrollerne i filmen og så videre.

Genialt! Og meget forbilledligt for boglanceringer.

Tror godt forlaget kan få ret i at det bliver en bestseller, og det kan de godt klappe sig selv på ryggen over i pr-afdeling vil jeg mene.

For det er dælme ikke den litterære kvalitet der driver værket.

Hvad? Om jeg har læst den? Er i fuld gang og du vil sikkert snart kunne se hvor mange stjerner jeg giver den her til højre på Goodreads.

Blogindlæg fra andre om Fifty Shades: Dines, Marens Blog, Amrit, Jacobine, Julia Lahme og Sneglcille. Virkelig sjovt at læse.

 

Follow on Bloglovin

Trackbacks and Pingbacks

  1. Privat Mandag | Berit Lund - September 3, 2012

    […] weekend med skidt bog og en computer, der røg på gulvet. Derefter utroligt mange timer på at være virkelig sur på […]

Giv en kommentar